TRAFİK CEZALARI VE TRAFİK CEZALARINA İTİRAZ

2018 yılı bitmeden trafik cezalarına zam geldi. Ayrıca Şehir içine konulan EDS Elektronik Denetleme Sistemi de herhangi bir kural ihlali gördüğünde otomatik olarak plaka sahibine ceza yazacak. Ayrıca ceza yazma yetkisi sadece trafik polislerine özgü olmaktan çıkıp tüm görevli polis memurları artık ceza yazabilecek. Ayrıca artık en düşük ceza miktarı 235 TL Olarak belirlendi. Hal böyle bu ciddi ceza artışları karşılığında ağır trafik cezalarıyla karşılaşmaktayız. Bazen herhangi bir kural ihlali olmasa bile bu trafik cezalarıyla karşı karşıya kalınmaktadır.

TRAFİK CEZAM VAR MI NASIL KONTROL EDERİM

Trafik cezanız olup olmadığını e devletten, emniyet genel müdürlüğü sitesinden, ptt online sitesinden ya da gelir idaresi başkanlığı sitesinden bilgileri girerek öğrenebilirsiniz.

E-devlet Kapısı

EGM Ceza Sorgula

PTT Ceza Sorgula

GİB Ceza Sorgula

TRAFİK CEZAM VAR NE YAPMALIYIM?

Öncelikle cezanın size tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde cezayı indirimli olarak ödeyebilirsiniz. Cezayı indirimli olarak ödeyip daha sonra mahkemeye itiraz etmek de mümkündür. Trafik cezalarına itiraz Sulh Ceza Mahkemesine yapılmaktadır. Eğer ikamet ettiğiniz yerden başka bir yerde cezai işlem uygulandıysa oturduğunuz yerdeki sulh ceza hakimliği aracılığıyla ceza kesilen yerdeki sulh ceza hakimliğine itiraz etmeniz gerekmektedir.

Sulh Ceza Mahkemesine başvuruda bulunarak hakkınızda uygulanan cezanın haksız olduğunu bildirebilir ve duruma itiraz edebilirsiniz. Sulh Ceza Mahkemesinin kalemine, trafik cezasının ve tebligat kağıdının aslının sizde kalacak şekilde teslim etmelisiniz. Daha sonra herhangi bir duruşmaya gerek duyulmadan, dilekçede yazmış olduklarınıza istinaden karar verilmektedir. Mahkeme sonucu tebligat ile adresinize gönderilecektir. Mahkemenin davayı karara bağlama süresi, mahkemenin yoğunluk durumuna göre değişmektedir.

Hakkınızda uygulanan cezayla ilgili kanunda çok kısıtlı bir süre öngörülmüş olup, haklı olduğunuzu düşünüyorsanız bir an önce bu durum karşısında sulh ceza mahkemesine başvurmanız gerekmektedir. İzmir avukat, müvekkillerinin haklarını savunmak ve hukuki süreçleri en etkili şekilde yönetmek adına gerekli deneyime ve bilgiye sahiptir. Kapital Hukuk Bürosu uzman avukat kadrosuyla, hemen harekete geçerek müvekkillere gerekli yardımı yapmakta ve trafik cezalarının iptali konusunda yardımcı olmaktadır.

Yazan: Av. Zeynep KARADAŞ

Son Yazılar

Hukuki Yardım Al

Danışmak istediğiniz her konuda bize ulaşın!

BİZE ULAŞIN